• Savinjska cesta 39, 3330 Mozirje
  • 03 839 15 00
  • ooz.mozirje@ozs.si

APRIL 2018

Vrata v etnografskem muzeju Slovenija (Slika: Dnevnik.si)

Stvari s katerimi se vsakodnevno srečujemo za nas postanejo samoumevne in o njih sploh ne razmišljamo več. Tako je npr. tudi z vrati, v življenju smo jih in jih še bomo, odprli in zaprli še nešteto. Vendar pa so vrata v razvoju človeštva igrala pomembno vlogo, tako simbolno, kot tudi prostorsko. Za prikaz celotnega članka pritisnite gumb VEČ.

Alojz Selišnik je diplomirani inženir lesarstva, ki je v domačih Lučah leta 1990 prevzel mizarsko delavnico svojega očeta. Če je ded izdeloval vse, od stolov in miz, danes iz družinskega podjetja Melu odhajajo masivna notranja vrata. Dela imajo veliko, kljub temu pa Selišnik pri delu z lesom opozarja na veliko vlogo države. Za ogled celotnega članka pritisnite gumb več.

JULIJ 2018

Ste se že kdaj vprašali od kod izvira tradicija in kako je z njo povezana izbira notranjih vrat? Kako sploh izgledajo tradicionalna oz. rustikalna vrata? Za ogled celotnega članka kliknite gumb VEČ.

 

OKTOBER 2018

NOVEMBER 2018

V tokratnih IZZIVIH o menjavi pnevmatik in o mariborskih inženirjih, ki so si z dvižnim mostom na Poljskem prislužili nagrado za najboljšo arhitekturno rešitev. NLB pa je predstavila svoje storitve, ki so na voljo 24 ur na dan.  Bili so tudi v Lendavi, kjer gradijo kopalnice na ključ. Zakaj in kako se je podjetju uspelo povzpeti med tri največje evropske graditelje kopalnic, izveste v tokratnih Izzivih – oddaji, ki je namenjena tudi obrtnikom in podjetnikom.

Pod več si oglejte oddajo.

Spoštovane naše članice in člani ter vsi tisti, ki bi se želeli udeležiti skupnega druženja!

Na vašo željo in dano obljubo našega predsednika g. Janeza Kakerja v prihodnjem letu naša zbornica
za svoje redne plačnike članarine organizira strokovno ekskurzijo -  v Republiko Makedonijo.

Izbrali smo termin od 11.4.2019 (četrtek) do 14.4.2019 (nedelja).

Podrobnosti najdete pod VEČ.