• Savinjska cesta 39, 3330 Mozirje
  • 03 839 15 00
  • ooz.mozirje@ozs.si

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom

OZS
Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki deluje v okviru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), bo najbolj prizadetim obrtnikom in podjetnikom v ledeni ujmi pomagala s finančnimi sredstvi.
Celoten prispevek si oglejte pod VEČ.
OZS zato poziva svoje člane, da po končani ledeni ujmi oceno nastale škode zaradi žledoloma in poplav sporočijo svoji območni obrtno-podjetniški zbornici.
 
Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom je neprofitna organizacija, ki je bila leta 2007 ustanovljena z namenom, da bi oškodovanim obrtnikom in podjetnikom, članom OZS, pomagala pri premagovanju stisk v primerih naravnih in drugih nesreč. OZS je tako prek Ustanove pomagala številnim obrtnikom in podjetnikom in jim namenila že več kot 100 tisoč evrov pomoči.
 
»Ker nikoli ne vemo, kdaj se bomo tudi sami znašli med tistimi, ki bodo potrebni pomoči, je prav, da tudi v takšnih primerih strnemo obrtniške vrste in pomagamo svojim kolegom obrtnikom. Poleg članov OZS pa lahko svoj del dohodnine Ustanovi namenijo tudi drugi državljani, ki bi radi pomagali prizadetim obrtnikom v tej katastrofalni ledeni ujmi,« poziva Branko Meh, podpredsednik OZS in predsednik UO OZS.
 
Pomagajo lahko vsi!
 
Prizadetim obrtnikom v ledeni ujmi lahko pomagajo vsi, tako da del svoje dohodnine ali dobrodelni prispevek nakažejo Ustanovi za humanitarno pomoč obrtnikom (Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana), in sicer na poslovni račun pri NLB d.d., št.: SI56 0201 3025 7684 878. BIC banke: LJBASI2X. Namen: humanitarna pomoč. Koda namena: CHAR. Sklic: 00 20.