• Savinjska cesta 39, 3330 Mozirje
  • 03 839 15 00
  • ooz.mozirje@ozs.si

Vabilo na strokovno srečanje lesarjev na Vranskem 10.10.2014

Sekcija lesnih strok tudi to leto pripravlja že tradicionalno strokovno srečanje, 
ki bo v petek 10. oktobra 2014 od 10. ure dalje
na že znani in prijetni lokaciji Ribnik pri Lisjaku, Miklavž pri Taboru 12, 3304 Tabor.
Celotno vabilo poglejte pod VEČ.
Osrednja tema letošnjega srečanja je CERTIFICIRANJE. V paleti proizvodov v lesni stroki najdemo tehnično zahtevnejše, varnostno zahtevnejše proizvode, pa tudi take, za katere ni posebnih zahtev za proizvodnjo, kakovost in trženje. Udeleženci bodo dobili jasna navodila o načinu izpolnjevanja zahtev glede na proizvode, ki jih proizvajajo,  prodajajo in/ali vgrajujejo. Predstavljena bodo izhodišča tržnega nadzora na tem področju in način sporočanja o nevarnih proizvodih.
 
Na predavanju bomo predstavili certifikacijski shemi FSC CoC in PEFC CoC, pojasnili,  kako izbrati primerno shemo za vašo organizacijo, izpostavili glavne zahteve obeh standardov in koristi vključitve v verigo sledljivosti (tudi pri prijavah na razpise zelenega javnega naročanja). Predstavili bomo register certificiranih organizacij in na koncu izpostavili ključne zahteve nove Uredbe Evropske unije o lesu.
 
Certificiranje, ki je zakonska obveza, ter certifikacijski shemi PEFC in FSC zajemate celotno lesarsko verigo – žagarstvo in tesarstvo (konstrukcijski les) kakor tudi mizarstvo (pohištvo). 
 
Potrebe članov in številne zakonodajne zahteve so nas vodile v aktivnosti za pripravo Priročnika za opravljanje lesarske dejavnosti. Predstavili vam bomo predlagane vsebine priročnika.
 
Na vprašanja zakaj bi popustil, če imam prav, ali se res moram ukvarjati s tem »težakom«, kako doseči boljše izhodišče v pogajanjih in podobna, ki se nam pogosto pojavljajo, ko naletimo na "nemogoče" ali težavne sogovornike, stranke, partnerje, sodelavce, si boste po predavanju odgovorili sami. Ste drugim pripravljeni prepustiti vpliv na dosego vaših ciljev? Na vse stvari v življenju gotovo nimate vpliva, na reševanje konfliktov ga imate. Da boste konfliktne situacije reševali profesionalno in učinkovito, se nam pridružite na predavanju Prepoznavanje in upravljanje s konfliktnimi situacijami.
 
Predviden zaključek je do 17:00 ure na kar sledi druženje ob pogostitvi, izmenjava mnenj in druženje s sponzorji!
 
V upanju, da smo izbrali za vas zanimive teme in da vam bodo pridobljene informacije prišle prav na vaši poslovni poti,  vas lepo pozdravljamo in se veselimo srečanja z vami!
 
Udeležba na strokovnem srečanju je brezplačna! Vsi udeleženci prejmejo tudi brezplačno vstopnico za sejem Ambient.
 
PROGRAM STROKOVNEGA SREČANJA (za ogled KLIKNI na podčrtano povezavo)
 
PRIJAVA (za prijavo klikni na podčrtano povezavo) 
 
Udeležba na strokovnem srečanju je brezplačna, kar gre prav posebna zahvala našim sponzorjem:
 
AVTO TRIGLAV d.o.o. Ljubljana
Blažič, robni trakovi, d.o.o.
DO-RAL d.o.o.
HELIOS, Tovarna barv, lakov in umetnih smol Količevo, d.o.o.
IVD Maribor
J.U.A. FRISCHEIS d.o.o.
LESOPRODUKT trgovsko in posredniško podjetje d.o.o.
MIOR d.o.o.
ROTHOBLASS srl.
STARMAN d.o.o.
in Gospodarskemu razstavišču, ki vsem udeležencem srečanja podari brezplačno vstopnico za sejem AMBIENT!