• Savinjska cesta 39, 3330 Mozirje
  • 03 839 15 00
  • ooz.mozirje@ozs.si

INFORMACIJA O STROKOVNEM SREČANJU GOSTINCEV – Avditorij Portorož 17. 11. 2014

Sekcija za gostinstvo in turizem bo organizirala osrednji dogodek Strokovno srečanje gostincev, ki bo 17.11.2014 v Avditoriju Portorož.
 
Celoten članek in vabilo si oglejte pod VEČ.
Za člane pripravljamo strokovni program z zanimivimi temami. Na prireditvi se bodo letos predstavili gostinci Kraške in Primorske regije, potekale bodo še spremljajoče aktivnosti. Isti dan se bo podelilo tudi priznanja za kakovost gostinske ponudbe in jubileje. V Avditoriju se bodo članom predstavili različni pokrovitelji in razstavljavci.
 
II. PREDSTAVITEV KRAŠKE IN GORIŠKE REGIJE
Vsako leto se v odmoru v času kosila predstavijo gostinci posamezne regije. Letos se bodo predstavili gostinci  Kraške in Goriške regije. V programu bo tako navedeno »Predstavitev jedi Kraške in Goriške regije«. Predstavitev jedi bo v odmoru predvidoma od 12.30 do 14.00 ure. Ura je okvirna in se lahko spremeni.
Vsi gostinci, ki bi želeli sodelovati na predstavitvi kraške in goriške regije vas prosimo, da to sporočite po e- pošti vlasta.markoja@ozs.si oziroma kontaktirate članico UO sekcije in nosilko Kraške regije ga. Katjo Skok 031/798 981 ali članico UO sekcije in nosilko Goriške regije ga. Patricijo Furlan 041/863 014. V prijavi navedite seznam jedi in točen naziv gostinca. Skupaj se hrana pripravlja za cca 200-300 oseb.
Rok za prijavo za sodelovanje na predstavitvi regij je 30.10.2014.
 
III. KUHANJE JEDI V KOTLIČKIH »OKUSITI SLOVENIJO« - povabilo k sodelovanju (vsem OOZ)
 
Upravi odbor Sekcije za gostinstvo in turizem je sprejel sklep, da se bodo letos na strokovnem srečanju pri kujanju jedi iz kotlička predstavile regije z značilnimi jedmi iz posamezne regije. Kuhanje jedi v kotličkih bo potekalo pod naslovom »Okusiti Slovenijo«.
V letošnjem letu mineva 100 let od začetka prve svetovne vojne, naslednje leto pa se bomo spominjali stote obletnice začetka soške fronte, zato bo predstavitev goriške regije zaznamovana s tem dogodkom tudi pri kuhanju jedi v kotličku.
 
Ekipa pri kotličku mora pripraviti cca 25 porcij značilne jedi iz regije, na običajen ali izviren način v kotličku na odprtem ognju (plinski gorilnik) pred gledalci pod naslednjimi pogoji:
 
a)      Ekipa si priskrbi sam vsa živila in dodatke,
b)      ekipa lahko s seboj prinese primerno prilogo in jo ponudi ob pripravljeni ali v pripravljeni jedi,
c)       ekipa si zagotovi sama plinsko kurišče in ostali pribor!
d)      organizator zagotovi kotliček in plin;
e)      organizator poskrbi za primerno zaščiten prostor s potrebno in primerno delovno površino,
f)       priprava jedi je časovno omejena na 120 minut,
g)      v kolikor ni možno jedi pripraviti v 120 minutah si lahko pomagajo gostinci z delno predpripravo.
h)      ekipa mora skupaj s prijavo poslati tudi OPIS JEDI,
i)        jed bodo poizkušali udeleženci strokovnega srečanja,
j)        Sekcija za gostinstvo in turizem sodelujoči ekipi sofinancira predstavitev v višini 50€ (DDV vključen) na kotliček.
 
Število kotličkov je omejeno, zato pohitite s prijavo. Rok za prijavo je 30.10.2014 oziroma do zasedbe prostih mest.
Prosim vas, da podatke o sodelujočih za kuhanje jedi v kotličku posredujete na priloženi prijavnici najkasneje 30.10.2014 na naslov: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Sekcija za gostinstvo in turizem, Celovška 71, 1000 Ljubljana oziroma na naslov vlasta.markoja@ozs.si ali po fax-u: 01 50 54 373. Dodatne informacije na telefonu 01/5830 571.
 
PRIJAVNICA (s klikom na podčrtano povezavo si jo prenesite na računalnik)
 
Vse člane sekcije vljudno vabimo k sodelovanju!           
 

Vlasta Markoja

Sekretarka sekcij  

 

Mate Matjaž – Tomi l.r.

Predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem