• Savinjska cesta 39, 3330 Mozirje
  • 03 839 15 00
  • ooz.mozirje@ozs.si

OOZ MOZIRJE NA EKSKURZIJI V MUENCHNU OD 29.11. DO 1.12.2014

OOZ Mozirje je pripravila za svoje člane ekskurzijo v Muenchen od 29.11. do 1.12.2014. Glavni točki sta bili obisk pri Obrtni zbornici za Muenchen in Oberbayern (Handwerkskammer fuer Muenchen und Oberbayern) in ogled sejma na muenchenskem sejmišču Dom in obrt (Heim und Handwerk).

Pod VEČ si oglejte slike in preberite celoten članek.

Urnik ekskurzije je bil zapolnjen z veliko zanimivimi in poučnimi zadevami.
 
1. Obisk pri Obrtni zbornici za Muenchen in Oberbayern (Handwerkskammer fuer Muenchen und Oberbayern
Najprej je srečanje potekalo v enem od učnih centrov v Muenchnu (Obrtna zbornica za Muenchen in Oberbayern jih ima 7 po celotnem področju svojega delovanja).  
 
 
Sprva je potekala predstavitev organizacije in področij delovanja. Nato je bila predstavitev učnih programov in praktičnih delavnic za najrazličnejše poklice, ki potekajo v omenjenem učnem centru.
 
 
 

Drugi del srečanja je bil v Učnem Centru v Rosenheimu, kjer imajo učne delavnice za poklice za lesarje in zidarje.

2. Ogled sejma Dom in obrt (Heim und Handwerk)
Tudi na sejmišču so nas sprejeli predstavniki  Obrtne zbornice za Muenchen in Oberbayern.
Srečanje z dolgoletnim predsednikom obrtne zbornice do 2014 in sedanjim predsednikom nadzornega sveta družbe za organizacijo obrtnih sejmov GHM g. Heinrichom Traublingerjem ter predstavnikom  obrtne zbornice za sodelovanje z drugimi obrtnimi zbornicami g. Dietmarjem Schneiderjem.
 

3. Obisk tehniškega muzeja v Muenchnu, ki je s svojimi 55.000 m2 eden največjih naravoslovno tehničnih muzejev na svetu.

 

4. Obisk muzeja družbe BMW
Predstavitev zgodovine in tehničnih zanimivosti skozi čas družbe BMW na področju avtomobilov, motorjev in letalskih motorjev.
 
 
 
5. In še mnogo drugih zanimivih stvari in prijetnega druženja...