• Savinjska cesta 39, 3330 Mozirje
  • 03 839 15 00
  • ooz.mozirje@ozs.si

25. STROKOVNO SREČANJE KOVINARJEV in STROKOVNO SREČANJE PLASTIČARJEV

Sekciji kovinarjev in plastičarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije bosta letos, prvikrat s skupnimi močmi, 12. in 13. (14.) junija 2015, organizirali sicer že tradicionalno, dvo-in-pol dnevno strokovno srečanje.
 
Dnevi kovinarjev bodo letos še posebno "posrebreni", saj bodo jubilejni, že 25. po vrsti, da pa bo srečanje dobilo še večje razsežnosti in možnosti mreženja, sta sekciji kovinarjev in plastičarjev, katerih dejavnosti se v večih segmentih prekrivata, skupaj sooblikovali tudi program predavanj.
 
Celoten članek si oglejte pod VEČ.
Prvi dan srečanja, v petek, 12.06., bo pozornost namenjena predvsem splošnim podjetniškim temam, ki bodo zanimive tako za plastičarje kakor tudi za kovinarje. Iztok Mohorič iz OZS bo predstavil zakon o potrjevanju računov in prenesel nekaj najbolj aktualnih zadev s področja davkov, mag. Larisa Vodeb, specialistka za mednarodne projekte v OZS, pa bo predstavila finančne spodbude za podjetja. Pred petkovim ogledom podjetja CIMOS v Kopru bodo udeleženci dobili še nekaj informacij glede upravljanja s tveganji v podjetju.
 
Sobota, 13.06., bo namenjena strokovnim vsebinam. Zjutraj bodo tako kovinarji kot tudi plastičarji lahko priča praktičnemu prikazu reševanja problemov v orodjarstvu in proizvodnji, ki ga bodo pripravili predstavniki razvojnega centra TECOS, spoznali pa bodo še napredne programske rešitve s področja CAD in 3D CAD/CAM.
 
Pozneje bo kovinarjem Emilija Bratož iz podjetja Gomont spregovorila o skladnosti kovinskih izdelkov in strojev ter o tem, ali se odločati za označevanje s CE ali ne. Predstavilo se bo podjetje Riko Ribnica, predstavnika Inštituta za varilstvo pa se bosta osredotočila predvsem na najpogostejše probleme proizvajalcev pri certificiranju po EN 1090-1 in PED direktivi.
 
Plastičarji bodo sočasno spoznavali napredne tehnologije in materiale za proizvodnjo tehničnih komponent ter meritve tehničnih in mehanskih lastnosti biopolimerov.
 
Po predavanjih bo sledila sprostitev in prijetno druženje z degustacijo vin v eni od okoliških vinskih kleti, dan pa se bo končal z večerjo, zabavnim programom in plesom.
 
Ker bodo temperature v času srečanja najbrž že zelo prijetne in ker se bodo kovinarji in plastičarji družili na slovenski obali, sekciji udeležencem ponujata še eno obliko druženja – piknik na ladjici, in sicer v nedeljo, 14.06., dopoldne. Vzdrževanje že spletenih osebnih vezi in navezovanje novih stikov bo ob vzdušju morja in sonca zagotovo obrodilo kakšno novo poslovno sodelovanje!
 
Letos sekciji pripravljata še dodatno presenečenje ob večerji s plesom v soboto zvečer in tradicionalen, poseben program za spremljevalke, tako imenovan » lady program«, ki bo vključeval hitri tečaj stilskega in barvnega svetovanja pri oblačenju in tudi ogled solin.
 
V sekciji kovinarjev in sekciji plastičarjev so prepričani, da se jim boste z veseljem pridružili in morebiti razmislili tudi o promociji svojega podjetja v zbirni mapi srečanja.
 
Naročilnica se nahaja tukaj:PONUDBA za oglaševanje 2015.pdf
 
Ker pričakujejo več kot 100 udeležencev, v sekcijah vabijo, da se javijo tudi tisti, ki bi se na srečanju želeli predstaviti kot razstavljavci oziroma potencialni sponzorji:
 
Naročilnica se nahaja tukaj:PONUDBA za pokrovitelje in razstavljalce 2015.pdf
 
Dodatne informacije dobite pri sekretarki sekcije Valentini Melkić (telefon: 01 58 30 541, e-naslov:valentina.melkic@ozs.si).
 
Program, pogoje za udeležbo in prijavnico za srečanje boste člani sekcije kovinarjev in sekcije plastičarjev prejeli v naslednjih dneh po e-pošti.
 
Cenik in informacije o rezervacijah nočitev: CENIK in navodila za REZERVACIJE NOČITEV.pdf