• Savinjska cesta 39, 3330 Mozirje
  • 03 839 15 00
  • ooz.mozirje@ozs.si

OZS s pestro ponudbo na letošnjem MOS

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) s pestro ponudbo na letošnjem, že 48. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti (MOS), ki bo potekal med 8. in 13. septembrom na Celjskem sejmu. Podrobnejše informacije o dogodkih OZS na letošnjem MOS pod VEČ.
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) se bo na letošnjem, že 48. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti (MOS), ki bo potekal med 8. in 13. septembrom na Celjskem sejmu, skupaj z območnimi zbornicami, sekcijami, odbori in partnerji predstavila na več kot 1100 kvadratnih metrih in bo tako tudi letos največji razstavljavec na sejmu. Na Ulici obrti bodo v živo predstavili devet zanimivih obrtnih poklicev, v Hiši obrti pa bodo svoje spretnosti prikazali rokodelci. V dvorani L1 bodo brezplačno svetovali pravni in davčni strokovnjaki OZS, prenos znanja iz znanstvene sfere v malo gospodarstvo pa bo tudi letos predstavil Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS. Na sejmu pa bodo predstavili tudi številne ugodnosti, ki jih članom prinaša kartica Mozaik podjetnih.
 
OZS bo na MOS pripravila zanimiva predavanja, predstavitve, okrogle mize, seminarje in poslovna srečanja, svojim članom pa je zagotovila tudi brezplačne vstopnice za prvi sejemski dan.
 
Poleg slavnostne otvoritve, ki bo v torek, 8. septembra, ob 10. uri, bo ta dan zanimiva tudi okrogla miza o poslovnem sodelovanju z obrtniki iz Srbije ter strokovni seminar o požarni varnosti pri sanacijah in novogradnjah. V sredo, 9. septembra, ob 10. uri se bodo obiskovalci lahko udeležili podjetniškega zajtrka in izvedeli, kako in kje lahko privarčujejo s kartico Mozaik podjetnih. Ob isti uri pa bo sekcija instalaterjev-energetikov pri OZS organizirala posvet o novi uredbi o fluoriranih toplogrednih plinih ter inštalaterski problematiki. V četrtek, 10. septembra, po potekalo mednarodno poslovno srečanje malih in srednjih podjetij iz držav EU in JV Evrope, odvil se bo strokovni seminar o trženju in carinskem poslovanju s stroji in kovinskimi proizvodi na trgih EU in BRIK ter seminar Posel smo ljudje. OOZ Krško pa bo ob 13.30 uri organizirala poslovno srečanje slovenskih in hrvaških podjetij. V petek, 11. septembra, se bo odvila zanimiva okrogla miza o davčnih blagajnah, na kateri bodo spregovorili tako davčni strokovnjaki iz OZS kot predstavniki FURS-a. V večernih urah pa bo OZS skupaj s Celjskim sejmom in Mestno občino Celje najuspešnejšim razstavljavcem podelila sejemska priznanja -  zlati, srebrni in bronasti ceh.
 
OSTALE OBSEJEMSKE AKTIVNOSTI:
 
Sekcijska in regijska predstavitev članov
 
Letos se bo predstavilo šest strokovnih sekcij pri OZS - sekcija elektronikov in mehatronikov, sekcija gradbincev, sekcija kovinarjev, sekcija plastičarjev, sekcija elektro dejavnosti in sekcija za domačo in umetnostno obrt pri OZS. Člani slednje bodo že tradicionalno svoje izdelke prodajali pred dvorano A v t.i. Hiši obrti. Sedem območnih obrtno-podjetniških zbornic (OOZ Metlika, OOZ Črnomelj, OOZ Grosuplje, OOZ Murska Sobota, OOZ Maribor, OOZ Krško, OOZ Sežana) pa bo predstavilo svoje člane in njihove izdelke ter storitve v dvorani L1. V okviru OOZ Sežana bo v soboto, 12. septembra, potekal Dan Krasa in Brkinov, na katerem bodo med drugim degustacije kraških dobrot proizvajalcev, gostincev in ostalih ponudnikov.
 
Ulica obrti
 
OZS bo v sodelovanju z območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami, strokovnimi sekcijami, dijaki in Centrom RS za poklicno izobraževanje že tretjič na MOS predstavila Ulico obrti, kjer bodo vse dni sejma v živo potekale predstavitve obrtnih poklicev, in sicer avtoserviser, avtokaroserist, zlatar, mizar, elektrikar, izdelovalec oblačil in ustvarjalec modnih oblačil ter pek in slaščičar.
 
Povezovanje znanosti in gospodarstva
 
Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS bo skupaj s partnerji predstavil inovativna in razvojna podjetja ter najnovejše tehnologije s področja elektronike, mehatronike, avtomatike, robotike, energetike, IKT, bionike, biomimetike, fotonike, področji novih materialov, nanotehnologije, vesoljske tehnologije, medicinske tehnologije, 3D tehnologije in drugo. Predstavljene bodo številne inovacije, razvojni koncepti in projekti ter primeri dobrih praks sodelovanja gospodarstva in akademsko-znanstvene sfere.
 
Predstavitev domačih in tujih partnerjev OZS
 
V dvorani L1 bodo razstavljali tudi partnerji kartice Mozaik podjetnih in predstavili številne ugodnosti za člane. Svoje delovanje in aktivnosti pa bodo v dvorani L1 predstavili tudi ostali domači partnerji OZS (Finančna uprava Republike Slovenije, SID – Prva kreditna zavarovalnica d.d., Sklad obrtnikov in podjetnikov, Zavod za izobraževanje delavcev) in tuji partner (Slovensko deželno gospodarsko združenje iz Trsta).
 
Brezplačna svetovanja za obiskovalce
 
Od torka do petka bodo od 10. do 16. ure na razstavnem prostoru OZS v dvorani L1 potekala brezplačna podjetniška in pravna ter davčna svetovanja, kjer bodo svetovalci OZS obiskovalcem zagotavljali celovite rešitve na enem mestu.
 
Natančnejši program dogodkov najdete na uradni spletni strani Celjskega sejma.