• Savinjska cesta 39, 3330 Mozirje
  • 03 839 15 00
  • ooz.mozirje@ozs.si

Varen obrtnik – brezplačna mobilna aplikacija

OZS je v okviru projekta Obvladovanje kostno-mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih pripravila tudi promocijsko gradivo v obliki knjižice in brezplačno mobilno aplikacijo Varen obrtni, ki obrtniku ali podjetniku ter njegovim sodelavcem s kratkimi priporočili pomaga preprečevati poškodbe pri delu in nastanek kostno-mišičnih bolezni.

Ker ste obrtniki in podjetniki za svoje zdravje in varno delovno okolje v pretežni meri odgovorni sami, vas vabimo, da si namestite brezplačno mobilno aplikacijo Varen obrtnik, ki bo postala vaš nepogrešljiv partner pri zdravem in varnem delovnem okolju.

Namenjena je uporabi v frizerstvu, gostinstvu (za poklica kuhar in natakar), gradbeništvu, kovinarstvu, lesarstvu in transportu. Aplikacijo za naprave z operacijskim sistemom android najdete v Trgovini Google Play, v kratkem pa bo na voljo tudi za iOS naprave v aplikaciji App Store.

»Projekt Obvladovanje kostno – mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije«.