• Savinjska cesta 39, 3330 Mozirje
  • 03 839 15 00
  • ooz.mozirje@ozs.si

49. MOS

Člani zbornice OOZ Mozirje, vljudno vabljeni na naš razstavni prostor v hali H, kjer so se predstavili naši člani. Loghause d.o.o, Brinečev kmečki mlin d.o.o., Melu d.o.o.,JK KAKER d.o.o,ŽAGA TIPLES d.o.o, Stopar Tomaž, s.p., MVM d.o.o, Vrtnarstvo Skornšek. Vsi člani zbornice OOZ Mozirje, pa lahko prejmete brezplačen poslovni kupon za ogled 49. ,Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti, ki poteka od 13. – 18. septembra 2016 na Celjskem razstavišču. Poslovni kupon prevzamete v prostorih OOZ Mozirje.
Vsebina MOSa bo letos še bogatejša, saj so v Celjskem sejmu skupaj z različnimi partnerji, med katerimi je pomemben dolgoletni partner OZS, pripravili kar nekaj novosti, vsebinskih dopolnitev programa, ki izhajajo iz potreb in prioritet gospodarstva ter države.
 
V sklopu letošnjega sejma bodo obiskovalci v sejemski dvorani E lahko dobili nasvete glede notranjega oblikovanja in med drugim tudi pojasnila, kako se lotiti opremljanja malih prostorov, ali kako zasnovati otroško sobo, da bo rasla z otrokom. Pa tudi, da je prej kot o designu svetil potrebno razmišljati o svetlobi. Predstavili pa vam bodo tudi najpogostejše napake pri opremljanju doma, ki zmanjšujejo kakovost bivanja.
 
Kako se lotiti gradnje, se bodo obiskovalci lahko seznanili v sejemski dvorani J, kjer jim bodo pojasnili, kako najti dobrega izvajalca, kakšni so dejanski stroški hiše oz. kakšni so stroški posameznih faz gradnje in koliko trajajo. Izvedeli pa bodo tudi, ali je izbrana parcela sploh primerna za gradnjo ter se seznanili s celotnim procesom gradnje od ideje do hiše (celovita predstavitev vseh korakov od skic, iskanja projektanta do izbire izvajalca).
 
Po nasvete o učinkoviti rabi energije in uporabi obnovljivih virov energije se bodo obiskovalci lahko odpravili na galerijo sejemske dvorane K. Neodvisni svetovalci bodo med drugim odgovarjali na vprašanja kako se lotiti izvedbe ukrepov za energetsko sanacijo stavb, kakšna sredstva za to so na voljo na Eko skladu, pa tudi, kako se lotiti odprave vlage iz objektov, sanacij fasade in rabe deževnice.
 
Izjemno pester program so za vse obiskovalce pripravili tudi na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, kjer bodo poleg strokovnih predavanj, predstavitev in različnih srečanj, nudili tudi brezplačna svetovanja s področja obrti in podjetništva.