• Savinjska cesta 39, 3330 Mozirje
  • 03 839 15 00
  • ooz.mozirje@ozs.si

Tradicionalna notranja vrata

Ste se že kdaj vprašali od kod izvira tradicija in kako je z njo povezana izbira notranjih vrat? Kako sploh izgledajo tradicionalna oz. rustikalna vrata? Za ogled celotnega članka kliknite gumb VEČ.

 

Ste se že kdaj vprašali od kod izvira tradicija? Etnologi jo definiraj kot obnašanje in delovanje, ki ima globoke korenine v preteklosti. V zgodovini ima tradicija pomembno vlogo tako za posameznika kot tudi za celotno družbo. Daje nam občutek domačnosti, topline in varnosti, prenaša pa se iz roda v rod preko občutkov in idealov, ki se jih učimo od dedkov, babic in staršev.
Navezanost na preteklost nas spremlja vsepovsod. Vsak se rad spominja kako lepo je bilo odpreti vrata babičine kuhinje iz katere je tako lepo dišalo. Prijetne spomine nam najpogosteje prikličejo na plan podobni ambienti. Ko odpremo masivna notranja vrata tradicionalno opremljene hiše, nas preplavi občutek domačnosti.

In ravno zato je izbira tradicionalnih vrat in ostale opreme brezčasna.
Les je že sam po sebi topel material in vsak skrbno izbran lesen dodatek doda stanovanju poseben pečat. Tako prijetno je stopiti na lesen parket ali odpreti lesena vrata, zopet nas premami nostalgija.
V podjetju MELU smo ostali zvesti tradiciji, zato vam nudimo kar 7 različnih vrst kolekcij Tradicionalnih notranjih vrat.


Tradicionalna oz. rustikalna lesena vrata so vrata s polnili, oziroma polji. Izbiramo lahko med različnim številom polnil od 1 naprej. V podjetju Melu smo se z estetskega vidika odločili za največ 5 polnil. Po želji pa dodamo tudi kakšno več . Okvirji polnil imajo lahko različen izgled, ravno ta jim doda posebno noto, glede katere se tradicionalna vrata delijo na bolj oz. manj »bogata« oz. poudarjena.
Zavedamo se, da ima vsaka družina edinstvene spomine, a prav tako kot spomini se med sabo razlikujejo tudi želje in pogled na lepoto bivanja.
Tradicionalna notranja vrata boste z veselem odpirali, vašim otrokom in vnukom pa bodo predstavljala vstop v varen in topel dom.