• Savinjska cesta 39, 3330 Mozirje
  • 03 839 15 00
  • ooz.mozirje@ozs.si

Pogledi Slovenije - Slovenski Apple

Pogledi Slovenije Slovenski Apple POVZETEK VSEBINE - g. Selišnik Alojz u.d.i

Lesarstvo je v krizi zaradi več dejavnikov. Zdi se, da so zunanji precej večji, kot pa notranji, saj imajo podobne delovnointenzivne panoge v Sloveniji tudi podobne težave, saj takšna podjetja propadajo po tekočem traku. Država in sindikati si ne dajo dopovedati, da tisti delodajalec, ki ga preregulirani predpisi tako držijo za vrat, da ne more več dihati, ne bo zaposloval.

Celotno oddajo si poglejte pod VEČ. 

Nujna je deregulacija trga dela. Tudi rezultati kažejo tako: bolj ko se sindikati in država mešajo v poslovne politike podjetij in vsiljujejo svoje poslovne modele, več je brezposelnih. Delodajalci enostavno nočemo več zaposlovati, nočemo več prevzemati enormnih odgovornosti in rizikov nase in tudi nočemo  pripeljati še več dela v Slovenijo, saj smo zato kaznovani na vseh področjih. Od kazenskega, davčnega, delovnopravnega in ne vem katerega še.

DOST MAMO.  PRIZNAVAMO LE ENEGA ŠEFA IN TO JE KUPEC.

Da pa je nesreča v  našem lesarstvu še večja, pa nam kaže oddaja Pogledi Slovenije z naslovom: Ali bi lahko bil les slovenski Apple. V tej oddaji sta  g. Slak in g. Traven odkrila še eno tajkunsko zgodbo, ki generira le brezposelnost. To je vsaj ena od tolikih, kolikor je v Sloveniji koncesij na koriščenje državnih gozdov. Les, ki zraste v Sloveniji, gre po najkrajši poti v Avstrijo, državljani in podjetja pa nimamo od tega nič, oz. celo zgubo.

Zanimiva oddaja, oglejte si jo!

Pogledi Slovenije - Slovenski Apple - CELOTNA ODDAJA - s klikom na tekst ali na sliko si oglejte celotno oddajo

Les je lahko "Slovenski Apple" - prispevek RTV

Slak