• Savinjska cesta 39, 3330 Mozirje
  • 03 839 15 00
  • ooz.mozirje@ozs.si

Namenite del dohodnine svoji obrtniški humanitarni ustanovi!

Logo OOZ Mozirje  Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom je vendarle tudi uradno postala upravičenka do tistega dela dohodnine, ki ga lahko vsi državljani namenimo za humanitarne namene. Predsednik uprave te ustanove Ivan Jani Ulaga poziva vse člane OZS, naj ta svoj del dohodnine - raje kot državi - namenijo za pomoč svojim stanovskim kolegom v stiski.
Pod več si poglejte celoten prispevek.
 

Dajmo raje sebi ali stanovskim kolegom kot – državi!

Skladno s 142. členom Zakona o dohodnini lahko vsak državljan zahteva, da se do 0,5 odstotka dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni tudi za financiranje splošnih koristnih (humanitarnih) namenov. Julija 2010 je Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom pridobila status upravičenca do teh sredstev in zdaj poziva vse člane, naj svoj del dohodnine namenijo svoji stanovski humanitarni organizaciji, torej svojim kolegom (in sebi, če bo treba), kakor pa državi. Če želite del svoje dohodnine nameniti Ustanovi za humanitarno pomoč obrtnikom, izpolnite obrazec in ga čim prej:

Nikoli ne veste, kdaj se boste morda tudi sami znašli med tistimi, ki bodo potrebni pomoči!

Veseli so seveda tudi donacij!

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom hvaležno sprejema tudi donacije in nakazila obrtnikov, ki niso vezana na del odmerjene dohodnine. Njen račun je 02013-0257684878. Uspešno je opravila že dve dražboi in kupnino namenila pomoči potrebnemu obrtniku. Veseli bi bili, če bi lahko podobne dražbe opravljali tudi v prihodnje. Pri tem računajo tudi na sekcije in njihove člane, ki izdelujejo različne kulturno-umetniške izdelke in bi jih želeli pokloniti humanitarni ustanovi. »Vse tako zbrane predmete bomo prodali na priložnostnih dražbah in z izkupičkom pomagali našim članicam in članom v hudih nesrečah oziroma stiskah ter s tem udejanjili slogan naše humanitarne organizacije Obrtnik obrtniku - prijatelj v stiski,« pravi Jani Ulaga.

Obrazec dobite TUKAJ