• Savinjska cesta 39, 3330 Mozirje
  • 03 839 15 00
  • ooz.mozirje@ozs.si

Mizarstvo Železnik

Mizarstvo Železnik Mizarstvo Železnik se ukvarja z izdelavo masivnega in furniranega pohištva za kuhinje, jedilnice, spalnice, dnevne sobe, otroške sobe, predsobe,..., ter z izdelavo masivnih in furniranih notranjih vrat. 
Celotno predstavitev si poglejte pod več.Vsi naši izdelki so izdelani po naročilu, zato se strankam ni potrebno omejevati z dimenzijami, oblikovanjem in materiali. VSAK IZDELEK JE EDINSTVEN. Vsak izdelek oz. projekt predhodno tudi 3-D računalniško izrišemo.

Uporabljamo izdelke domačih drevesnih vrst, po želji tudi lesove eksotičnih drevesnih vrst in le najboljše pohištveno okovje proizvajalcev Blum, Grass,...Pri sami izdelavi uporabljamo tako stoletne ročne veščine kot seveda tudi novejše tehnologije te brezčasne dejavnosti. Izdelujemo tako klasično rustikalno masivno pohištvo kot tudi oblikovno modernejše pohištvo. Tudi glede površinske zaščite vam ni potrebno skrbeti.Vaše novo pohištvo lahko zaščitimo z lakiranjem ( poliuretanski lak ali vodni lak ), voskanjem, oljenjem. Površinam lahko spremenimo barvni odtenek z luženjem, z luženjem lahko les tudi „postaramo“.Les lahko tudi krtačimo. S tem postane struktura lesa bolj izrazita. Mehkejši del lesa „postrgamo“, ostane trši del ( letnice ), s tem dobimo bolj grobo površino in izdelek izgleda kot star, že obrabljen kos pohištva. Največkrat se krtači smrekov les, načeloma pa se krtačijo lesovi z izrazitejšo teksturo (hrast, jesen).