Obiskala nas je nevladna organizacija IPO SLOVENIJA

Obiskala nas je nevladna organizacija IPO SLOVENIJA

Objavljeno: 31 avgusta, 2023Kategorije: Novice

IPO Slovenija je strokovna in izobraževalna nevladna organizacija, ki združuje aktivne in upokojene policiste,  pravosodne policiste, vojake, reševalce, gasilce in druge strokovnjake, ki delujejo na področju javne varnosti in zaščite.

Organizacija je bila ustanovljena leta 1994 in ima sedež na Vrhniki. Je članica Mednarodne policijske organizacije (International Police Organization, IPA), ki je največja svetovna policijska organizacija z več kot 400.000 člani v 170 državah.

Cilj IPO Slovenija je promocija javne varnosti in zaščite, sodelovanje med varnostnimi organi in strokovnjaki, krepitev mednarodnega sodelovanja in humanitarno pomoč.

Organizacija svoje cilje uresničuje z izvajanjem različnih aktivnosti, kot so:

  • Usposabljanja in seminarji za varnostne delavce
  • Izobraževanja za mlade
  • Humanitarna pomoč žrtvam naravnih nesreč in vojn
  • Sodelovanje z drugimi varnostnimi organizacijami

IPO Slovenija je bila v zadnjem času v središču pozornosti javnosti zaradi svojega odziva na poplave avgust 2023. Organizacija je v regije, ki so bile prizadete zaradi poplav, prevozila več kot 415 ton pomoči, vključno s hrano, pijačo, oblačili in drugimi potrebščinami.

Njihove pomoči smo bili deležni tudi v OOZ Mozirje, kamor so pripeljali tudi 3 kombije na dan, polne potrebnih artiklov. Skupaj smo prejeli 27 ton, ki smo jih srčno razdeljevali prebivalcem Zgornje Savinjske doline.