Poplavljena tudi poslovna stavba OOZ Mozirje

Poplavljena tudi poslovna stavba OOZ Mozirje

Objavljeno: 30 avgusta, 2023Kategorije: Novice

Območna obrtno-podjetniška zbornica Mozirje je bila v noči na 05. avgust 2023 poplavljena zaradi obilnih padavin. Voda je pritličje zalila v višini 1,5 metra. Šele po treh dneh, ko je voda odtekla, so se odprla vrata poslovne stavbe in lahko se je začelo odstranjevanje mulja.

V notranjosti je bilo vse prekrito z blatom. Poškodovane so bile stene, tla in oprema. Čiščenje je trajalo več dni. Vse pohištvo pisarn pritličja  je bilo umazano in poškodovano, zato bo potrebno naročiti novo.

Obrtno-podjetniška zbornica Mozirje je pomemben center za obrtnike in podjetnike v Zgornji Savinjski dolini. Po poplavah so se obrtniki in podjetniki združili in pomagali pri čiščenju in obnovi. Zbornica je bila ponovno odprta za javnost 11. avgusta 2023.

Poplave so bile hud udarec tudi za člane obrtno-podjetniške zbornice Mozirje. Poškodbe so bile velike in obnove so zahtevale veliko časa in denarja. Kljub temu so se UO OOZ Mozirje, obrtniki in podjetniki združili in pokazali, da so sposobni preživeti tudi v težkih časih.

Tukaj je nekaj podrobnosti o čiščenju in obnovi poslovne stavbe OOZ Mozirje:

  • Čiščenje notranjosti je potekalo v več fazah. Najprej je bilo treba odstraniti stavbno pohištvo, obstoječe poškodovano pohištvo,  in opremo, nato pa je bilo potrebno odstraniti še blato.
  • Obnovitev peči za centralno kurjavo.
  • V obnovo vloženo ogromno prostovoljnih ur članov

Poplave so bile za obrtno-podjetniško zbornico Mozirje hud udarec., vendar so močna skupnost, ki je sposobna preživeti tudi v težkih časih.