Še ene vrste oblika pomoči

Še ene vrste oblika pomoči

Objavljeno: 4 septembra, 2023Kategorije: Novice

Da, to je res. Po poplavah v začetku avgusta 2023 so številni donatorji ponudili pomoč poplavljenim prebivalcem, vključno z brezplačnim najemom vozil. To je bilo zelo koristno, saj so bili poplavljenci tako lahko mobilni pri urejanju dokumentov, kot tudi pri preskrbi najnujnejših opravil.

Najem vozil je bil brezplačen za vse, ki so bili prizadeti poplavami. Donatorji so lahko ponudili vozila različnih velikosti, od osebnih avtomobilov do tovornjakov. To je bilo zelo prilagodljivo, saj so lahko poplavljenci izbrali vozilo, ki je bilo primerno za njihove potrebe.

Najem vozil je bil zelo cenjen med poplavljenim prebivalci. To jim je omogočilo, da so lahko hitreje in lažje opravili potrebna opravila. Pomoč donatorjev je bila tako zelo pomembna za okrevanje poplavljenih prebivalcev.

Tukaj je nekaj primerov, kako so poplavljenci uporabili brezplačen najem vozil:

  • Ena družina je uporabila vozilo za prevoz dokumentov in pohištva v novo stanovanje.
  • Druga družina je uporabila vozilo za prevoz hrane in drugih potrebščin do svojih sorodnikov, ki so bili prav tako prizadeti poplavami.
  • Tretja družina je uporabila vozilo za prevoz do službe, saj so bile njihove službe poškodovane zaradi poplav.

Brezplačen najem vozil je bil le ena izmed mnogih oblik pomoči, ki so jo poplavljeni prebivalci prejeli po poplavah. Ta pomoč je bila zelo pomembna za okrevanje poplavljenih prebivalcev in jim je pomagala, da so se lahko čim prej vrnili v svoje domove.

Oddali v brezplačen najem – hvala OZS in Avto Nartnik